Kendi öğrenme stillerinizi tanıyarak ve anlayarak, size daha uygun teknikleri kullanabilirsiniz. Bu, öğrenmenizin hızını ve kalitesini artırır. Farklı öğrenci türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızdaki bölümleri dikkatlice okuyun. Farklı Öğrenme Stilleri Nelerdir

70’lerin ortalarında farklı öğrenme stilleri fikri popülerlik kazanmaya başladı ve o zamandan beri bu kavram eğitim ve öğrenmenin algılanma biçimini etkiledi. Farklı öğretim yöntemleri olduğu gibi , birçok kişi de yeni bilgileri öğrenmenin ve anlamanın farklı yolları olduğuna inanır. Eleştirilere rağmen, birçok kişi farklı öğrenme yollarını araştırmaya ve kendi öğrencilerinin tercih ettiği öğrenme yöntemini değerlendirmeye başladı. Evde eğitimine ilk kez bir eğitim alternatifi olarak bakan pek çok öğrenci ailesi, genellikle öğrenme tarzları ve çocukların en iyi nasıl öğrendikleri hakkında daha fazla şey öğrenerek işe başlar.

Çocuklar Nasıl Öğrenir?

Her çocuğun farklı öğrenme tercihleri vardır. Farklı öğrenme yollarından bazıları işiterek, bazıları görerek, bazıları yaparak, bazıları okuyarak ve bazıları da soru sorarak öğrenmeyi tercih ediyor. Tüm öğrencilerin ortak noktalarından biri, çalışmalarına kendilerini ilgilendiren öğeleri ve konuları, örneğin yapı taşları, uçaklar, moda, müzik vb. Dâhil edebildiklerinde en iyi şekilde öğrenmeleridir. Farklı öğrenme stilleri olsa da, öğrenciniz muhtemelen sadece birini değil, birkaç stili tercih edecektir. Ancak, öğrenme tercihlerinde kalıpları görebilirsiniz. Örneğin, görsel öğrenen bir öğrenci, birincil becerilerini kullanarak özellikle zor konuları öğrenmeyi tercih eden çok sosyal ve sözlü bir öğrenci olabilir. Öğrencinizin nasıl öğrendiğini anlamak, çocuğunuzu evde eğitim almanın belki de en önemli kısımlarından biridir. Öğrenme stilleri, çocuğunuzun evde eğitim deneyiminden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar ve ebeveynlerin çocukları için en iyi müfredatı seçmelerine yardımcı olur.

Farklı Öğrenme Stilleri Nelerdir?

1. Görsel Öğrenme
Görsel öğrenenler, bir şeyleri gözlemleyerek öğrenmeyi tercih edenlerdir. Resim, resim, diyagram, yazı tahtası ve daha fazlasını kullanmak, bu tür öğrencilerin bilgiyi daha iyi anlamasına yardımcı olur. Bu öğrenciler bilgiyi kolayca görselleştirebilir, iyi bir yön duygusuna sahip olabilir ve genellikle çizmeyi ve karalamayı sever. Görsel Öğrenci sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

2. İşitsel Öğrenme
Ses ve müzik, tipik olarak iyi bir ritim duygusuna sahip olan bu tür öğrenciler için güçlü bir takımdır. Bu öğrenciler genellikle farklı enstrümanlara ve yaptıkları seslere aşina olan şarkıcılar veya müzisyenlerdir. İşitsel öğreniciler, normalde en iyi dersler ve konuşmalar gibi sözlü sunumlarla öğrenen iyi dinleyicilerdir. İşitsel Öğrenciler sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

3. Sözlü Öğrenme
Bu öğrenciler hem konuşma hem de yazmada kelimeleri kullanmayı tercih ederler. Kendilerini kolayca ifade edebilirler ve genellikle okumayı ve yazmayı severler. Sözlü öğrenenler, geniş bir kelime dağarcığına sahip olma ve konuşma, tartışma ve gazeteciliği içeren etkinliklerde mükemmel olma eğilimindedir. Sözlü Öğrenme sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

4. Fiziksel Öğrenme
İster bedenlerini ister ellerini kullanarak olsun, bu öğrenciler tamamen dokunma duygusuyla ilgilidir. Fiziksel aktiviteler ve spor bu öğrencilerin hayatlarında büyük rol oynar. Görmek ya da duymak yerine yapabildikleri zaman en iyi şekilde kurcalamayı ve öğrenmeyi seven bu öğrenciler için pratik yapmak bir zorunluluktur. Kinestetik Öğrenme sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

5. Mantıksal Öğrenme
Mantık, akıl yürütme ve sayılar söz konusuysa, bu öğrencilerin başarılı olacağı kesindir. Bu öğrenciler, stratejileri ve bilimsel düşünce tarzlarını kullanarak karmaşık problemleri işler ve çözerler. Bilgisayar programlama, matematik ve bilim genellikle bu tür öğrenciler tarafından tercih edilir. Mantıksal Öğrenme sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

6. Sosyal Öğrenme
Gruplar halinde öğrenmek ve başkalarıyla çalışmak sosyal öğreniciler tarafından tercih edilir. Bu öğrenciler etkili bir şekilde nasıl iletişim kuracaklarını bilirler ve başkalarıyla işbirliği yapmaktan, beyin fırtınası yapmaktan ve fikirleri ve kavramları tartışmaktan zevk alırlar. Sosyal öğrenenler genellikle düşünceli ve anlayışlı olan iyi dinleyicilerdir. Sosyal Öğrenme sayfamızda daha fazla bilgi edinin .

7. Yalnız Öğrenme
Bu öğrenciler kendi kendine çalışmayı ve yalnız çalışmayı tercih ederler. Bağımsızdırlar ve çok bilinçlidirler ve duygu ve düşünceleriyle uyum içindedirler. Bu öğrenciler kalabalıktan uzak durmayı ve elindeki göreve odaklanabilecekleri sessiz bir yerde en iyi şekilde öğrenmeyi tercih ederler. Kişilerarası Öğrenme sayfamızda daha fazla bilgi edinin .